BEZIENSWAARDIGHEDEN


Ontdek de prachtige bezienswaardigheden en leuke uitstapjes in de omgeving van Cortijo Los Conquistadores.

SEVILLA

SEVILLA


Op een klein uurtje rijden van onze cortijo ligt een van Europa's mooiste steden: Sevilla, de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Het is de belangrijkste stad van Zuid-Spanje op het gebied van cultuur, politiek, economie en kunst. 


Sevilla is een stad met charme. De stad is kleurrijk, heeft een mooie historie en in de warme zomermaanden leeft men vooral 's avonds buiten op straat waardoor de stad dan ook bruist van het leven.


Lees meer over Sevilla
Mazagón, Matalascañas en andere stranden

Mazagón en Matalascañas


Slechts twee dorpen aan het strand op 25 kilometer van elkaar.


Mazagón is een leuke en niet al te drukke badplaats en ligt op 17 km vanaf onze Cortijo. Op  het lange strand kun je lekker een dag van de zon en zee genieten maar je kunt er ook een heerlijke strandwandeling maken.


Een van de mooiste stranden van Mazagón ligt bij de Parador Cristóbal Colón. Dit stuk strand wordt afgeschermd door prachtige gele rotsen terwijl andere delen van het strand meer open zijn.
El Rocío

El Rocío


El Rocío is een klein dorpje dat direct grenst aan het beschermende natuurgebiek Nationaal Park Doñana. 


Het dorpje heeft geen verharde wegen en de meeste huizen zijn het grootste deel van het jaar niet bewoond wat echter niet het geval is tijdens de Bedevaart van El Rocío.


De Bedevaart van El Rocío, ook wel de Romería de El Rocío, is zo beroemd dat deze ruim 1 miljoen mensen waaronder meer dan 100 broederschappen per jaar trekt en daarmee is het dorpje een van de belangrijkste bedevaartplaatsen van Spanje

Palos de la Frontera

Palos de la Frontera


Daar waar de rivier de Odiel samen komt met de Rio Tinto ligt het stadje Palos de la Frontera.


Hiervandaan vertrok Columbus in opdracht van de Katholieke Koningin Isabelle II naar Amerika.


Gelegen in Rábida ligt een van de belangrijkste reproducties die in 1992 gebouwd werden om de vijfhonderdste verjaardag van de ontdekking van Amerika te vieren.


Ook zijn er nog andere bezienswaardigheden te bezoeken, zoals o.a. de botanische tuin Parque José Celestino, La Fontanilla, het klooster van La Rábida, de kerk van San Jorge en uiteraard het monument van Columbus.

SANTIPONCE

SANTIPONCE


Onderweg van Sevilla naar Lucena del Puerto ligt op ongeveer 7 kilometer afstand van Sevilla het plaatsje Santiponce. De huidige stad Santiponce dateert uit 1595 en behoort tot de regio Aljarafe. 


Santiponce heeft meerdere bezienswaardigheden, zoals de Romeinse ruïnes van Itálica, het klooster van San Isodoro del Campo, het Romeinse theater en een tweetal musea.


De stad maakt ook deel uit van twee belangrijke routes: de Ruta del Plata en de Ruta Bética Romana.Minas de Rio Tinto

Minas de Rio TintoOp ongeveer 5 kwartier rijden vanaf onze Cortijo, naar de plaatsjes Minas de Rio Tinto en Nerva, vormt de Rio Tinto, wat rode rivier betekent, een prachtig schouwspel.De Rio Tinto is de enige echte rode rivier ter wereld en loopt naar men beweert door de grootste open mijn ter wereld.
Aracena

Aracena


Op 1,5 uur rijden van onze cortijo ligt het plaatsje Aracena in de gelijknamige Sierra de Aracena en in de buurt van de Picos de Aroche, een prachtig natuurgebied wat nog bij weinig mensen bekend is.


De Moren, Christenen en Tempelridders hebben hier rondgezworven en talrijke kleine vestingen achtergelaten. 


Het is nog een onaangetast gebied waarbij schilderachtertige witte dorpen met smalle straatjes en monumentale kerekn, in de loop der eeuwen weinig zijn veranderd