SEVILLA


Catedral en La Giralda


De kathedraal van Sevilla is de derde grootste kathedraal en het grootste gotische gebouw ter wereld. De kathedraal is gebouwd op de plaats waar vroeger de moskeer van de stad stond. Veel details zijn bewaard gebleven en de minaret, die nu La Giralda wordt genoemd is zonder twijfel het belangrijkste element.

Real Alcázar


Het koninklijk paleis van Sevilla is het oudste paleis van Europa dat nog gebruikt wordt door de koning en koningin van Spanje wanneer zij in Sevilla zijn. Het paleis bestaat uit meerdere onderdelen en is gebouwd in mudéjar-stijl, een mix van Arabische en christelijke architectuur. 

Ook te tuinen zijn erg mooi en de moeite waard om er doorheen te lopen.

Plaza de España


Het plaza de España is één van de meest kenmerkende bezienswaardigheden van Sevilla. Het is gebouwd voor de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling in 1929, samen met het María Luisa Park. Het bijna 50.000 m2 grote plein is versierd met geverfde keramische tegeltjes, fonteinen, bruggen en barokke arcades.

Close up Plaza Espana hoofdgebouw Sevilla
P1040585
20170410_140436
Fontein plaza Espana

SANTIPONCE

Monasterio de San Isidoro del Campo


Het klooster van San Isidoro del Campo werd gebouwd in 1301 door Alonso Pérez de Guzman en María Alonso Coronel waar volgens de traditie San Isidoro de Seville werd begraven. Het klooster werd bezet door verschillende religieuze ordes zoals de citerciënzer monniken en de Jeronimo kluizenaars en de orde van Sint Jerome, welke allen inlvoed hebben gehad op zowel de constructie als de inrichting van het pand.


Het pand bestaat uit twee gotische kerken en twee kloosters in Mudejar-stijl. Tevens wordt de cisterciënzere soberheid gecontrasteerd met de muurschilderingen van de Jeronimo kluizenaars.


Tijdens de barokperiode kwamen de altaarstukken, het hardstenen metselwerk, nieuwe muurschilderingen en gipsgewelven. Het klooster is in 1872 tot nationaal monument verklaard.