SEVILLA


Catedral en La Giralda


De kathedraal van Sevilla is de derde grootste kathedraal en het grootste gotische gebouw ter wereld. De kathedraal is gebouwd op de plaats waar vroeger de moskee van de stad stond. Veel details zijn bewaard gebleven en de minaret, die nu La Giralda wordt genoemd is zonder twijfel het belangrijkste element.

Real Alcázar


Het koninklijk paleis van Sevilla is het oudste paleis van Europa dat nog gebruikt wordt door de koning en koningin van Spanje wanneer zij in Sevilla zijn. Het paleis bestaat uit meerdere onderdelen en is gebouwd in mudéjar-stijl, een mix van Arabische en christelijke architectuur. 

Ook te tuinen zijn erg mooi en de moeite waard om er doorheen te lopen.

Plaza de España


Het plaza de España is één van de meest kenmerkende bezienswaardigheden van Sevilla. Het is gebouwd voor de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling in 1929, samen met het María Luisa Park. Het bijna 50.000 m2 grote plein is versierd met geverfde keramische tegeltjes, fonteinen, bruggen en barokke arcades.

Close up Plaza Espana hoofdgebouw Sevilla
P1040585
20170410_140436
Fontein plaza Espana

SANTIPONCE

Monasterio de San Isidoro del Campo


Het klooster van San Isidoro del Campo werd gebouwd in 1301 door Alonso Pérez de Guzman en María Alonso Coronel waar volgens de traditie San Isidoro de Seville werd begraven. Het klooster werd bezet door verschillende religieuze ordes zoals de citerciënzer monniken en de Jeronimo kluizenaars en de orde van Sint Jerome, welke allen inlvoed hebben gehad op zowel de constructie als de inrichting van het pand.


Het pand bestaat uit twee gotische kerken en twee kloosters in Mudejar-stijl. Tevens wordt de cisterciënzere soberheid gecontrasteerd met de muurschilderingen van de Jeronimo kluizenaars.


Tijdens de barokperiode kwamen de altaarstukken, het hardstenen metselwerk, nieuwe muurschilderingen en gipsgewelven. Het klooster is in 1872 tot nationaal monument verklaard.

Mazagón heeft in totaal 12 km zandstranden en in de zomer zijn er verschillende "chiringuito-strandbars langs het strand om wat te drinken of te eten, absoluut van goede kwaliteit. 


Ook kunt u het dorp inlopen waar verschillende leuke restaurantjes gevestigd zijn.

Chiringuito in Mazagon

Playa del Parador


Tussen Matalascañas en Mazagon, zo'n vijf kilometer buiten Mazagon, ligt dit uniek prachtige strand, afschermd door de gele rotsen.

Toegang strand playa del parador
Playa del parador
Strand Mazagon met rots
Strand Mazagon met wachtershuis
Strand Mazagon met brug
Strand Mazagon met rots (2)
Cuesta de ManeliRichting Matalascañas ligt een prachtig, relatief rustig strand genaamd Cuesta de Maneli. Om het te bereiken moet je vanaf de parkeerplaats, aangegeven op de hoofdweg, 10 minuten lopen door struikgewas en kleine pijnbomen

Het gebied heeft een prachtig fascinerend maanlandschap met schitterende kleurschakeringen zoals purper, roestbruin, bloedrood, paars, blauwgrijs, lichtgroen, bruin, oranje en geel welke zijn onstaan door onder andere de vele mineralen in de bodem.


Tevens zijn door de menselijke delvingsactiviteiten de geologische lagen duidelijk zichtbaar. De geschiedenis gaat 5000 jaar terug toen hier onder de Iberiërs en later de Romeinen al koper, ijzer en zilvermijnen werden geëxploiteerd

Minas de Rio Tinto,  Nerva

Vanaf een station even buiten Nerva kunt u met een toeristentreintje een rit van 8 km over hetzelfde beroemde spoor dat door de Engelsen werd gebruikt om mineralen naar Huelva te vervoeren. Vanuit Huelva werden de ertsen over de hele wereld vervoerd.


Tijdens de rit komt u langs ruïnes van overslagplaatsen, roestige locomotieven, oude wagons en verschillende afgravingen.


Aan het einde van het traject, na ruim 30 minuten, wordt een kwartier gepauzeerd. Er is dan gelegenheid om naar de rivieroever te lopen. 


Tegenwoordig is een deel van de spoorlijk een Vía Verde (groene weg) waarover u autovrij kunt fietsen of wandelen. Vanaf het hoogste punt heeft u prachtige zonsondergangen en fantastisch uitzicht, zelfs tot aan Punta Umbría.

Minas Rio Tinto rivier 2
Minas Rio Tinto 1
Minas Rio Tinto 3
Minas Rio Tinto 8
Minas Rio Tinto rivier 3
Minas Rio Tinto 10
Minas Rio Tinto 7
Minas Rio tinto rivier

Peña de Hierro


De Peña de Hierro-mijn ligt in het uiterste noordoostelijke deel van Rio Tinto, ongeveer 10 km van de stad Minas de Riotinto. De diameter van de "krater" bedraagt boven 330 meter en onder 190 meter.


Het dateert uit de Romeinse tijd, maar de belangrijkste productieve activiteit vond plaats van het midden van de 19e eeuw tot het derde kwart van de 20e eeuw.


Net als de rest van de mijnen in de omgeving ligt de Peña de Hierro in de zogenaamde Iberische Pyrietgordel, waar materialen worden gevonden die meer dan 300 miljoen jaar oud zijn en van vulkanische sedimentaire oorsprong zijn.


In deze mijn kunt u prachtige panoramische uitzichten over het landschap zien en u kunt een gerestaureerde mijnschacht van 200 m lang betreden.


Het museum


In een vroeger Brits ziekenhuis is nu het Mijnmuseum gevestigd. Naast veertien zalen ziet u er een compleet nagebouwde Romeinse mijn van 250 meter lang en enkele prachtige originele locomotieven.


Pronkstuk is de prachtige treinwagon gebouwd om Koningin Victoria naar India te vervoeren voor een bezoek aan de Maharadja. Nadat de reis niet is doorgegaan is de wagon geschonken aan koning Alfonso XIII van Spanje.


Het museum biedt uitvoerige informatie over de geologische kenmerken van het gebied en maquettes van de geschiedenis van de Minas de Rio Tinto.Voor meer informatie en of tarieven klik hier

Of vraag het ons! Wij staan klaar om u te helpen.


unsplash