CORTIJO  
      Los Conquistadores

Sevilla

Op ongeveer drie kwartier rijden van onze cortijo ligt een van Europa's mooiste steden Sevilla, de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Het is de belangrijkste stad van Zuid-Spanje op het gebied van cultuur, politiek, economie en kunst. Sevilla is een stad met veel charme. De stad is kleurrijk, heeft een mooie historie en de mensen zorgen ervoor dat de stad tot leven komt. Sevilla ligt in de warmste regio van Spanje waardoor men in de warme zomermaanden vooral 's avonds buiten op straat leeft. 's Avonds bruist de stad dan ook van leven en zijn de overdag rustige straatjes levendige uitgaansstraten geworden.

Hieronder een aantal bezienswaardigheden die je absoluut moet zien als je in Sevilla bent: 


Catedral en La Giralda

 Casa de Pilatos

De kathedraal van Sevilla is de derde grootste kathedraal en het grootste gotische gebouw ter wereld. De kathedraal is gebouwd op de plaats waar vroeger de moskee van de stad stond. Veel details zijn bewaard gebleven en de minaret, die nu La Giralda wordt genoemd is zonder twijfel het belangrijkste element.

Casa de Pilatos is één van de mooiste Andalusische paleizen in Sevilla, opgetrokken in een mix van bouwstijlen, zoals gotiek, mudejar en renaissance. Wat verder erg mooi is zijn de kleurig geverfde tegeltjes en de prachtig onderhouden tuinen.

Real Alcázar

Torre del Oro

Het koninklijk paleis van Sevilla is het oudste paleis van Europa dat nog gebruikt wordt door de koning en koningin van Spanje wanneer zij in Sevilla zijn. Het paleis bestaat uit meerdere onderdelen en is gebouwd in mudéjar-stijl, een mix van Arabische en christelijke architectuur. Ook de tuinen zijn erg mooi en de moeite waard om op je gemak er doorheen te lopen. 

De Torre del Oro is een toren die langs de Guadalquivir rivier staat en is kenmerkend voor Sevilla. Je ziet deze dan ook vaak op de ansichtkaarten staan die verkocht worden in Sevilla. De toren is gebouwd in de 13e eeuw door de Moren en is momenteel in gebruik als scheepvaartmuseum.

Plaza de toros de la Maestranza

Plaza de España

De barokke stierengevechten arena van Sevilla is meer dan 240 jaar oud. Opvallend aan de arena is dat de vorm niet rond is, maar enigszins ovaal, wat goed te zien is vanaf de Giralda toren. De Plaza de Toros heeft ook een eigen museum, met veel interessante stukken en objecten uit de geschiedenis van het stierenvechten in Sevilla.

Het Plaza de España is één van de meest kenmerkende bezienswaardigheden van Sevilla. Het is gebouwd voor de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling in 1929, samen met het María Luisa park. Het bijna 50.000 m2 grote plein is versierd met geverfde keramische tegeltjes, fonteinen, bruggen en barokke arcades. Het Plaza de España is terug te zien in films als Lawrence of Arabia, Star Wars Episode II en The Dictator.

Puente Alamillo

Semana Santa

Puente Alamillo is een ontwerp van de Spaanse architect Santiago Calatrava. De achterover-hangende pyloon is 142 m hoog en heeft geen tui-kabel aan de achterzijde. Een technisch kunststukje. De brug over de Guadalquivir werd in 1992 gebouwd voor de Wereldtentoonstelling en verbindt het eiland La Cartuga met de stad. De Erasmusbrug in Rotterdam doet er een beetje aan denken. De ontwerper hiervan, Ben van Berkel werkte op het kantoor van Santiago Calatrava.

De week  voor de Pasen vinden de processies plaats. Zonder meer een van de meest enerverende momenten in het jaar. Vanaf Palmzondag tot en met de Eerste Paasdag. Elke dag weer en vaak  tot diep in de nacht.

De naam van de brug is ontleend aan het Parque Alamillo