CORTIJO  
      Los Conquistadores

El Rocío

El Rocío is een klein dorpje dat direct grenst aan het beschermende natuurgebied Nationaal Park Doñana. Het dorpje heeft geen verharde wegen en de meeste huizen zijn het grootste deel van het jaar niet bewoond wat echter niet het geval is tijdens de Bedevaart van El Rocío. De Bedevaart van El Rocío, ook wel de Romerio de El Rocío genoemd, is zo beroemd dat deze ruim 1 miljoen mensen waaronder meer dan 100  broederschappen per jaar trekt en daarmee is het dorpje een van de belangrijkste bedevaartplaatsen van Spanje.

De Bedevaart van El Rocío is een katholieke Andalusische traditie ter ere van de Virgen del Rocío, Maria van El Rocío. De bedevaart wordt elk jaar gehouden op Tweede Pinksterdag. Diverse broederschappen zijn meer dan een week onderweg om de dagenlange tocht te voet of te paard richting El Rocio te maken.  Op zaterdag voor Pinksteren  volgen ze de Camino El Rocio waar ze worden verwelkomd bij de bedevaartskerk Ermita del Rocío. Op zondagavond verzamelen de pelgrims zich bij de kerk en bij zonsopgang volgt de processie. 

De Ermita de El Rocío is een grote kapel/kerk gebouwd tussen 1964 en 1969, maar de eerste Mariaverering vond in dit gebied al plaats in de eerste helft van de veertiende eeuw. In de huidige kerk staat de Virgen del Rocío, een gesneden houten beeld van Maria en kind.