CORTIJO  
      Los Conquistadores

Aracena

 

Op 1,5 uur rijden vanaf onze cortijo ligt het plaatsje Aracena in de gelijknamige Sierra de Aracena en in de buurt van de Picos de Aroche, een prachtig natuurgebied wat nog bij weinig mensen bekend is.  De Moren, Christenen en Tempelridders hebben hier rondgezworven en talrijke kleine vestingen achtergelaten. Het is nog een onaangetast gebied waarbij de schilderachtige witte dorpen met smalle straatjes en monumentale kerken, in de loop der eeuwen weinig zijn veranderd. De Sierra Aracena behoort tot één van de mooiste bergketens van Andalusië en het is het op één na grootste beschermde gebied in Andalusië. In dit groene kleinschalige landschap kom je echt tot rust en het leent zich uitstekend voor het maken van mooie wandel- en mountainbiketochten (700 km) welke soms nog over oude Romeinse paden gaan. De paden zijn vaak de traditionele verbindingsroutes tussen de dorpen. Ook liefhebbers van paardrijden kunnen mooie tochten over de heuvels van de Sierra maken.


Ingang Gruta de las Maravillas


Aracena wordt beschouwd als een van de karakteristieke steden in de provincie Huelva en is een van de meest charmante steden in Andalusië. Je kunt het Museo del Jamón bezoeken waar je uitgebreid informatie krijgt over de verschillende varkens, rassen en soorten hammen. En de spectaculaire Gruta de las Maravillas (grot der wonderen) moet je zeker bezoeken. De grotten liggen in het centrum van Aracena achter een simpele deur. Een bezoek aan de grotten vindt plaats onder begeleiding. Zodra je de deur door bent en de trappen af loopt kom je in een prachtig schouwspel van de stalactieten, stalagmieten en heldere wateren waarin alles ook nog eens weerspiegelt.

De grotten bestaan uit verschillende verdiepingen en over smalle en hobbelige paadjes loop je de route van ongeveer 1 kilometer waarbij je meest wonderlijke plaatjes ziet. 

Op de heuvel boven de stad staat de ruïne van een kasteel en van een goed behouden kerk uit de dertiende eeuw, welke gebouwd is door de Tempeliers, waar je omheen kunt lopen en mooi uitzicht hebt over het gebied rondom Aracena. Verder zijn er diverse hermitages van de Mudejar te zien en op het Plaza Mayor staan perfect bewaard gebleven gebouwen uit de 18e- en 19e-eeuw die een prachtig geheel vormen met het dorp. 


Klokkentoren


Aracena vanaf heuvel


Ruïne kasteel


Looppad om kasteel


Kerk